Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

CV

Daan Blits (Amsterdam, 1962)
Gerrit Rietveld Academie Amsterdam, Keramische Vormgeving
Opleiding Restauratoren
Beroepskunstenaars in de klas (BIK)
Stages bij verschillende musea in Nederland, Bodrum en New York.

Werkzaamheden educatie

Basis Scholen, Voortgezet Onderwijs in Amsterdam en omstreken
Workshops aan docenten

Al op jonge leeftijd had ik een fascinatie voor klei. Ik merkte al snel dat ik rustig werd van het materiaal en het heerlijk vond met m’n handen in de klei te zitten.
Het mooie van klei vind ik dat je er alle kanten mee op kan, allerlei technieken en benaderingen zijn mogelijk. Iets fout doen bij kleien is lastig, omdat je altijd klei kan afhalen of aanzetten. Dit in tegenstelling tot bv. hout of steen, als je dit weghaalt is dit onomkeerbaar.

Als je kinderen op de Basis School klei geeft worden ze meestal rustig en kunnen ze zelfstandig en geconcentreerd werken. In het begin zijn ze soms bang voor vieze handen, maar daar zijn ze meestal snel overheen.

In mijn opdrachten probeer ik kinderen te laten nadenken over allerlei onderwerpen en formuleren wat ze er van vinden. Ik vind het belangrijk dat er ruimte is voor eigenheid en fantasie.
Soms zijn er alleen gevoelens, gedachten of fantasieën die niet verwoord kunnen worden. Deze kunnen dan vaak wel omgezet worden in beeldend werk. Dit is een interessant proces, dat vaak tot gedrevenheid in de les leidt.
Klei is bij uitstek een materiaal dat je, zonder ballast van kennis, met een hele directe manier van kijken kan benaderen. Hierdoor worden de kinderen nieuwsgierig, alert en enthousiast. Dan geef ik ze nieuwe invalshoeken en stel hen vragen.

Ik geef al 25 jaar kleiles aan kinderen en volwassenen en zie het nog steeds als een uitdaging andere mensen te laten ervaren hoe leuk het werken met klei is.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.