Want create site? With Free visual composer you can do it easy.
Docententraining

Leerkrachtentraining

Tijdens de leerkrachtentraining biedt de firma Klei een handreiking voor het geven van beeldende lessen met klei. We bieden eenvoudige ‘tools’, inspiratie en lesideeën, waarmee je als leerkracht zelf aan de slag kunt. Lessuggesties die aansluiten bij de ontwikkeling van de leerlingen met een opbouw in vaardigheden. Dit geeft jou als leerkracht meer vertrouwen bij het werken met klei in de klas.

Wat ga je leren?

Spelen, uitvinden, onderzoeken, ontwerpen, schetsen, snijden, vormen, bouwen, mislukken, slagen, kneden, verbinden, vragen, draaien, stoken en kleuren. De firma Klei biedt de handvatten om ideeën vorm te geven en leert hoe je omgaat met de specfieke eigenschappen van het materiaal.

Individuele begeleiding

Het is mogelijk om na de leerkrachtentraining individueel te worden gecoacht door een van onze klei-kunstenaars. U wordt één op één, of in een kleine groep begeleid bij specifieke vragen. Denk hierbij aan:
  • Welke klei-activiteiten bied ik aan in mijn groep en hoe doe ik dat?
  • Hoe organiseer ik de kleilessen in de klas?
  • Ik wil de leerlingen graag meer ruimte geven voor onderzoek. Hoe doe ik dat?
  • Hoe kunnen we op school de leerlingen een opbouw in vaardigheden (leerlijn) bieden die aansluit bij (bijvoorbeeld) het leerplankader van SLO?
Andere wensen? Laat het ons weten en wij doen een voorstel voor een coachingsplan op maat.

Inspiratielessen

De firma Klei vindt het belangrijk dat de kennis in de klas komt en daar ook blijft. We kiezen er daarom voor om ter ondersteuning inspiratielessen te geven in de klas met als doel de leerkracht vaardiger te maken. Een inspiratieles bestaat meestal uit een actief deel door de klei-kunstenaar (een les in de klas) met een reflectie/ coachings moment waarbij de leerkracht handvatten krijgt om zelf een les te geven.

Technische ondersteuning

Wanneer de school beschikt over een oven ondersteunt de firma Klei bij het (veilig) gebruik hiervan. Eerst gaan we in beraad over welke rol de oven inneemt op school en vervolgens kunnen we op verzoek een praktische handleiding aanbieden. Is er nog geen oven aanwezig maar overweegt de school de aanschaf ervan? Vraag ons om een passend advies.
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.